Германският борсов оператор Deutsche Boerse ще премахне доставчика на платежни

...
Германският борсов оператор Deutsche Boerse ще премахне доставчика на платежни
Коментари Харесай

Германският борсов оператор изважда Wirecard от индекса DAX

Германският борсов оператор Deutsche Boerse ще отстрани доставчика на платежни услуги Wirecard от главния борсов показател на страната DAX, откакто компанията подаде молба за отбрана от банкрут в края на юни, съобщи Блумбърг.

Wirecard внесе молба за започване на процедура по неплатежоспособност, откакто инспектори от ЕY осведомиха компанията, че не могат да намерят доказателства за съществуването на банкови салда по доверителни сметки на компанията  за близо 2 милиарда евро.

Компанията за доставка на храна Delivery Hero е считана за най-вероятният претендент за заемане на мястото на Wirecard измежду 30-те най-ценни компании в Германия.

„ Според новите правила, фирмите, които са подали заявление за неплатежоспособност, се отстраняват от групата от показатели DAX след двудневно предупреждение “, оповестиха от Deutsche Boerse.

Заместникът на Wirecard ще бъде разгласен публично на 19 август, като смяната ще влезе в действие на 24 август.

Акциите на Delivery Hero доближиха рекорден връх през юли, откакто ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид доведоха до скок в търсенето на услугите за доставка на храна. Някои участници на пазара преглеждат като спорно евентуалното решение компанията да влезе в DAX, защото до момента тя не е отчела годишна облага нито един път. Това повдига въпроси по отношение на рентабилността на компанията и резона тя да бъде включена в група от компании, включваща колоси като Siemens и SAP.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР