Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) предупреди, че войната в

...
Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) предупреди, че войната в
Коментари Харесай

Войната в Украйна ще свие рентабилността и продажбите на Бе Ем Ве през 2022 г.

Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) предизвести, че войната в Украйна ще окаже напън върху рентабилността и продажбите му през 2022 година заради спирането на производството, провокирано от липса на доставки от страната, основно на кабели, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Без войната в Украйна групата можеше да реализира напредък на облагата преди лихви и налози сред 8 и 10 % в автомобилното си поделение, само че към този момент чака той да бъде едвам 7-9 на 100 по отношение на 10,3 на 100 през 2021 година Продажбите на коли се чака да бъдат на нивото на предходната година, той като спорът лишава групата от слабия напредък, който можеше да е има. Но обстановката остава извънредно динамична, което прави сложна прецизна прогноза за 2022 година, предизвестява компанията.

В резултат на сериозните нарушавания на производството при снабдители в Украйна, европейските автомобилни фабрики, измежду които и на Бе Ем Ве, трябваше краткотрайно да спрат производството на коли през последните седмици.

Много производители на съоръжение от Украйна доставят автомобилни кабели, които са безусловно нужни за комплектоването на транспортните средства. " Геополитическата конюнктура в Източна Европа ще докара до ограничавания в индустриалната мрежа на Бе Ем Ве ", изяснява баварската компания в официално съобщение. 

Вчера ръководителят на автомобилния колос " Фолксваген " (Volkswagen), който към този момент беше заставен краткотрайно да спре производството си, разгласи, че се приготвя за цялостно преустановяване на производството на кабели в Украйна поради съветската инвазия.

В момента групата работи за пренасяне от страната на производството на кабели и инсталиране на спомагателни мощности, дружно с доставчиците, на друго място.

Печалбата преди налози на Бе Ем Ве обаче въпреки всичко се чака значително да нарасне тази година поради счетоводен базов резултат от 7 до 8 милиарда евро, обвързван с китайското взаимно сдружение Брилиънс (Brilliance).

През 2021 година чистата облага на Бе Ем Ве набъбна над три пъти до рекордните 12,5 милиарда евро, с помощта на повишаване на оборота макар дефицита на полупроводници.

Групата се е възползвала, сходно на други компании от бранша, от нарастването на продажните цени и от желанията на клиентите към по- скъпи или по-добре оборудвани модели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР