Германският автомобилен производител Mercedes-Benz заяви, че планира да вложи повече

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz заяви, че планира да вложи повече
Коментари Харесай

Mercedes ще строи завод за електрически ванове за над един млрд. евро в Полша

Германският авто производител Mercedes-Benz съобщи, че възнамерява да вложи повече от един милиард евро в нов цех в Полша, предопределен за създаване на напълно електрически ванове.

Предприятието ще се намира в Явор, Югозападна Полша, където групата към този момент създава мотори с вътрешно горене от 2019 година и батерийни системи от 2021 година

" Ще изградим първия си чисто електрически цех в Явор ", сподели Матиас Гайзен, началник на Mercedes-Benz Vans, в изказване. „ Този ход ще обезпечи водещата ни позиция в региона на напълно електрическите лекотоварни коли ", като в същото време " ще резервира дълготрайните вероятности на съществуващите фабрики в Европа ", добави той.
Матиас Гайзен
На конференция във Варшава Гайзен съобщи, че групата възнамерява да похарчи повече от един милиард евро за основаването на новия цех.

" Инвестицията, оповестена през днешния ден от Mercedes, е доста, доста значима инвестиция за Полша ", съобщи пред кореспонденти полският министър-председател Матеуш Моравецки.
Матеуш Моравецки
Това се случва в миг, когато Mercedes-Benz и конкурентните автомобилни производители по света харчат големи суми като част от огромното прекосяване на цялата промишленост към електрификация.

Първоначално Mercedes планираше да си партнира с американския стартъп Rivian и дружно да създават напълно електрически ванове в Европа. Но през днешния ден Mercedes съобщи, че проектите за основаване на взаимно дружество са " спрени заради настоящото пренареждане на целите на плановете на Rivian ". Rivian, който се бори с проблеми във веригата за доставки, които го принудиха да ограничи производството си тази година, съобщи, че е решил " да спре разискванията " с Mercedes.

" В този миг имаме вяра, че фокусирането върху потребителския ни бизнес, както и върху съществуващия ни търговски бизнес, съставляват най-привлекателните краткосрочни благоприятни условия за максимизиране на цената на Rivian ", съобщи в изказване основният изпълнителен шеф Скарииндж. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР