Германският автомобилен производител Фолксваген“ планира да построи завод в Турция,

...
Германският автомобилен производител Фолксваген“ планира да построи завод в Турция,
Коментари Харесай

Ройтерс: Volkswagen избра Турция за новия си завод

Германският авто производител „ Фолксваген “ възнамерява да построи цех в Турция, заяви Reuters. Решението е взето от Управителния съвет на компанията. Инвестицията за няколко милиарда отива край Измир.

Междувременно обаче авторитетното издание на немския бизнес " Ханделсблат " заяви, че окончателното решение къде ще бъде ситуиран новия цех на " Фолксваген " към момента не е взето и е оставено за втората половина на август. Представител на компанията от Волфсбург заяви, че Надзорният съвет поддържа Турция. Но на съвещанието му през вчерашния ден не е взето дефинитивно решение, добави той. Окончателното решение в този момент може да бъде взето през втората половина на август, написа „ Ханделсблат “.

„ Фолксваген “ обмисля построяването на нова фабрика за коли от близо година. Първоначално в четири източноевропейски страни и Турция бяха включени 10 места. Накрая, търсенето се концентрира върху комерсиалните площи в България и Турция.

В новия си цех „ Фолксваген “ ще създава няколко марки, измежду тях ще бъде и „ Шкода “. Също по този начин се търси място и къде ще се създава модела „ Пасат “, откакто заводът в Емден ще се трансформира в площадка за произвеждане на електрически автомобили.

Самата компания отхвърля всевъзможен коментар по отношение на решението за бъдещата инвестиция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР