Германският автомобилен производител Ауди ще остане спонсор и акционер във

...
Германският автомобилен производител Ауди ще остане спонсор и акционер във
Коментари Харесай

"Ауди" ще остане акционер и спонсор в "Байерн" след по-висока оферта от БМВ

Германският авто производител " Ауди " ще остане спонсор и акционер във футболния първенец " Байерн " (Мюнхен), оповестява " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". В последните месеци футболният клуб водеше договаряния с конкурентната компания БМВ, като даже беше оповестено подписването на меморандум.

Смяташе се, че компанията, основана в Мюнхен, ще изкупи каузи на конкурентната компания " Ауди ", който е 8.33%. Автомобилният производител от Инголщад влезе в клуба през 2010 година, инвестирайки 90 милиона евро единствено за първата година. Медиите в Германия даже цитираха период на контракта от 10 години на стойност 800 милиона евро.

Според " Франкфуртер алгемайне цайтунг " от " Ауди " са показали още по-добро предложение, с цел да удължат актуалното си партньорство, което изтича през 2025 година То е на стойност 1 милиард евро за още 12 години. Изданието цитира и представител на БМВ, който прави къс коментар. " Няма да спонсорираме " Байерн ". Преговорите пропаднаха. "

Баварците са обществена компания, която се има от акционерите. В момента с изключение на " Ауди " акционери са " Алианц " и " Адидас ", които също имат по 8.33%. Мажоритарният дял от 75% се държи от членовете на клуба.

Правилото " 50+1 " в Бундеслигата задължава немските клубове да дават мажоритарния дял на плащащите членски импорт. Това не разрешава на обособен човек или компания да има повече от 49% от акциите в даден клуб. В последните години някои клубове се надигнаха против правилото, само че към този момент то остава в действие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР