Германският автомобилен концерн ZF Friedrichshafen разработи нови двигатели за електромобилите.

...
Германският автомобилен концерн ZF Friedrichshafen разработи нови двигатели за електромобилите.
Коментари Харесай

Нов пробив: в Германия създадоха ултракомпактен електродвигател без постоянни магнити идеален за електромобилите

Германският авто тръст ZF Friedrichshafen създаде нови мотори за електрическите автомобили. Наскоро той разкри детайлности за своя вътрешно-роторен синхронен електродвигател I2SM. Чрез слагането на апостериорен датчик в ротора инженерите са икономисали място и са основали ултракомпактен безмагнитен мотор, който съгласно тях работи също толкоз добре, колкото синхронните мотори с непрекъснати магнити.

Разработчиците от ZF Friedrichshafen са нарекли новия модел I2SM и оферират на автомобилните компании да го употребяват, с цел да заменят синхронните мотори с непрекъснати магнити, които през днешния ден най-често се употребяват в електрическите транспортни средства. В подмяна те ще реализиран понижаване на разноските и компликациите, свързани с добива и доставката на редкоземни материали, нужни за производството на непрекъснатите магнити.

Само че стандартните безмагнитни мотори изискват детайли като пръстени или четки, които усилват размера и тежестта на мотора, както и триенето и надлежно, вероятността от изхабяване. Поради това пазарът на електрически автомобили към момента избира мотори с непрекъснати магнити, написа изданието New Atlas.

Безконтактната индукция е един от методите за ориентиране на електричеството към намотките на ротора без четки или пръстени. Развивайки този метод, ZF Friedrichshafen е интегрирала апостериорен датчик в оста на ротора в средата на намотките, намалявайки пространството с 90 мм, без да понижава мощността или плътността на въртящия миг.

Все още е прекомерно рано да се посочат действителните преимущества и дефекти на създаването, която към този момент е на стадий първообраз. Инженерите на ZF възнамеряват в бъдеще да интегрират I2SM в 400 и 800 V трансмисии за производителите на електрически коли и камиони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР