Германският автомобилен гигант Volkswagen може да бъде принуден да съкрати

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen може да бъде принуден да съкрати
Коментари Харесай

Volkswagen „гори“ с по 2 млрд. евро на седмица без никакво производство

Германският авто колос Volkswagen може да бъде заставен да редуцира внезапно работните си места, в случай че епидемията от ковид не бъде сложена под надзор в скоро време, защото сега компанията харчи към 2 милиарда евро седмично без да има никаква продукция. Това съобщи пред немският ефирен канал ZDV основният изпълнителен шеф на компанията доктор Хърбърт Диес, съобщи Ройтерс.

По думите на Диес автомобилния тръст, който е шеф на към 671 хиляди души по целия свят, не продава коли на никое място отвън Китай и търси способи да възвърне продукцията си тук-там, където това не би сложило под заплаха неговите чиновници.

„ Трябва да преосмислим производството си. Дисциплината, която имаха служащите ни в Китай, към момента не участва в заводите ни в Германия “, разяснява шефът на VW.

„ Само в случай че сложим казуса под надзор, сходно на Китай, Южна Корея и други азиатски страни, ще имаме късмет да излезем от тази рецесия без загуби на работни места. Това изисква доста остра интервенция “, прибавя той.

Диес разясни, че търсенето в Китай стартира да се възвръща, само че индустриалният потенциал остава на 50% от равнището преди рецесията.

Volkswagen има общо 124 завода по света, 72 от които са в Европа, а 24 единствено в Германия. Компанията приключи производството си в Европа при започване на този месец.

Миналата година концернът, който има марките Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat и Skoda, продаде 10,96 млн. автомобила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР