Германският автомобилен Фолксваген“ може да реши да произвежда един от

...
Германският автомобилен Фолксваген“ може да реши да произвежда един от
Коментари Харесай

Фолксваген мисли да произвежда Passat в Словакия, вместо в Турция

Германският авто „ Фолксваген “ може да реши да създава един от най-купуваните си модели – Passat в Словакия, вместо в Турция, заяви профилираното издание Automotive News.

Тази седмица надзорният съвет на компанията би трябвало да реши дефинитивно дали да строи планувания за Турция цех, откакто спря плануваната инвестиция от 1,3 милиарда евро поради турската военна интервенция в Сирия, стартирана от президента Реджеп Ердоган.

„ Фолксваген “ има проекти новата фабрика да стартира работа до октомври 2022 година, когато активността в немския град Емден, където сега се създава Passat, ще се пренасочи към напълно електрически коли.

Една от опциите, които се разискват, е производството на „ Пасат “ да бъде трансферирано към големия цех на концерна в Братислава, Словакия. Там се прават и Volkswagen Touareg, Audi Q7, VW Up, Seat Mii и Skoda Citigo. Спирането на производството на миниавтомобилите може да освободи нужния потенциал.

Словакия е страната, в която се създават най-вече коли на глава от популацията – към 300 000 души са ангажирани в бранша. В началото на годината заводът на „ Фолксваген “ разгласи проекти за редуциране на 3000 служащи в своя цех в страната.

Първоначално заводът на „ Фолксваген “ трябваше да бъде издигнат в Маниса, на 40 км североизточно от Измир на турския западен бряг. Там беше планувано да бъде и производството на Passat от идващото потомство и на „ Skoda Superb “, с оптимален годишен потенциал 300 000 автомобила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР