Германският авиопревозвач "Луфтханза" обмисля дали да престане да лети през

...
Германският авиопревозвач "Луфтханза" обмисля дали да престане да лети през
Коментари Харесай

Луфтханза обмисля дали да спре полетите си над Украйна

Германският авиопревозвач "Луфтханза " обмисля дали да престане да лети през украинското въздушно пространство, само че решение още не е взето, сподели представител на компанията. В отговор на въпрос на Ройтерс той съобщи, че "Луфтханза " доста деликатно следи по какъв начин се развива обстановката в Украйна.

Украинското министерство на инфраструктурата съобщи, че въздушното пространство на Украйна е отворено, само че призна, че някои самолетни компании имат компликации, тъй като застрахователните компании не желаят да подписват застраховки за полети над Украйна, съобщи ТАСС.

Украинската компания СкайЪп (SkyUp) заяви през днешния ден, че неин аероплан, летящ от Мадейра, Португалия, вместо в Киев е кацнал в Кишинев, столицата на Молдова, тъй като ирландският притежател на самолета е забранил той да навлиза в украинското въздушно пространство, съобщи Франс прес. Това е станало на 12 февруари, само че бе обявено през днешния ден. Въпреки опитите на самолетната компания и желанието на украинските управляващи да беседват с лизингодателя, той изрично е отказал да промени позицията си и пасажерите - 175 души, са били трансферирани от Кишинев в Киев с различен тип превоз.

Вчера нидерландската компания КЛМ разгласи, че поради влошената обстановка със сигурността в Украйна тя краткотрайно стопира полетите си до Киев. През 2014 година аероплан на Малайзийските авиолинии, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален с ракета над Източна Украйна. Загинаха всички, намиращи се на борда - 283 пасажери (от тях 196 нидерландски граждани) и 15-членният екипаж.

Полетите на "Ер Франс ", която е част от същия авиохолдинг като КЛМ, към този момент се извършват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР