Германските военни стартираха доброволна програма за младежи. Доброволците ще бъдат

...
Германските военни стартираха доброволна програма за младежи. Доброволците ще бъдат
Коментари Харесай

Германия ще обучава младежи за работа при бедствия и здравни кризи

Германските военни стартираха доброволна стратегия за младежи. Доброволците ще бъдат подготвени да оказват поддръжка по време на идващото естествено злополучие или здравна рецесия, заяви Дойче веле.
Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер започва нова стратегия за доброволна военна работа във вторник.
„ Доброволна военна работа в националната сигурност “ има за цел да притегли младежите да вземат една почивна година или кариерата си. Тя бе оповестена за първи път предишното лято под мотото: „ Вашата година за Германия “.
 Проучване: Доверието към немското държавно управление спада фрапантно Проучване: Доверието към немското държавно управление спада фрапантно
Според последното месечно изследване на " Deutschlandtrend " немското държавно управление е изправено пред голяма загуба на социална подкре...
Обучението по програмата стартира публично във вторник с 325 доброволци, от които 52 дами.
„ Стигнахме до тази стратегия, откакто видяхме, че има младежи, които се интересуват от присъединение към Бундесвера, само че не желаят да се обвързват “, сподели Крамп-Каренбауер по време на конференция.
Планът провокира огромен интерес, като към 9000 души аплайваха за 1000 места, които са разполагаем тази година, съобщи министерството на защитата. От тях 20% са дами.
Проектът беше разгласен за първи път след експлоадирането на пандемията на ковид и има за цел образование, което съчетава „ битка и помощ “. Доброволците ще стартират своята работа с тримесечно военно образование на 13 места в Германия. След това те ще вземат участие в профилирано образование, с цел да научат по какъв начин заяви Tagesschau.
След седеммесечно образование доброволците ще бъдат ангажирани да служат в продължение на пет месеца в някакъв миг през идващите шест години. Тогава техните умения може да се употребяват, когато се стигне до естествени бедствия - или по време на идната пандемия.
 Die Welt: Меркел не би трябвало да се поддава на натиска на европейските управляващи за Спутник V Die Welt: Меркел не би трябвало да се поддава на натиска на европейските управляващи за " Спутник V "
Новините за имунизацията на шведско-британската компания AstraZeneca провокираха доста подозрения измежду жителите на Германия. В същото вре...
Програмата има и своите критици в Германия. Благотворителните организации считат, че се оправят с плануваното потребление на доброволци от военните, услуга, която те считат за по-подходяща за гражданското общество.
Други подчертаха казуса с предлагането на късмет на хора на 17 години да държат.
Германското название на програмата включва и термин с крайнодясна конотация („ Heimatschutz “ или „ отбрана на отечеството “), не е доста добре пристигнало съгласно мнозина, като се има поради продължаващият проблем с неонацистите в Бундесвера.
Министърът на защитата отбрани потреблението на спорния термин, като съобщи, че грешката би била да се даде опция на крайната десница да го присвои.
Генерал-лейтенант Маркус Лаубентал сподели, че доброволците ще бъдат тествани, с цел да се предотврати присъединението на крайнодесните екстремисти към програмата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР