Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара,

...
Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара,
Коментари Харесай

Конфискуваха яхта за 600 млн.щ.д. на руски олигарх

Германските управляващи са конфискували супер яхта на стойност 600 милиона $, принадлежаща на близкия до Кремъл съветски милиардер Алишер Усманов , предадоха " Форбс " и " Дойче Веле ".

Операцията е била осъществена в корабостроителницата в Хамбург. Усманов е в листата с милиардери, които ще бъдат изправени пред наказания от Европейския съюз в отговор на нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари. Неговата 156-метрова яхта Dilbar, оценена на 600 милиона $, е била иззета от немските управляващи в сряда.

Луксозната яхта е оборудвана с най-големия плувен басейн, издигнат за подобен транспортен съд, две хеликоптерни площадки, сауна, салон за хубост и фитнес. Освен яхта та, Усманов има редица първокласни парцели в Европа, в това число в Монако, Лондон и Мюнхен. Усманов купи Dilbar през 2016 година за цена от 600 милиона $ от немския корабостроител Lürssen, който построи яхта та по поръчка за 52 месеца. Dilbar разполага с най-модерните технологии за сигурност в света, само че съгласно производителя е неистина информацията, че яхта та има и система за противовъздушна защита.

Международният углавен съд в Хага е почнал следствие за вероятни военни закононарушения, осъществени от Русия в Украйна, заяви основният прокурор към съда Карим Хан, съобщи ДПА. " Информирах председателството на Международния углавен съд за решението си неотложно да пристъпя към интензивно следствие на обстановката (в Украйна). Работата ни по събиране на доказателства е почнала ", сподели в изказване Хан. Прокурорът заяви, че следствието е почнало по претенции от 39 страни, в това число Германия, Англия и Грузия. В понеделник Карим Хан разгласи желанието си да отвори следствие, като съобщи, че " има достоверна основа да се счита, че е допустимо в Украйна да са били осъществени както военни закононарушения, по този начин и закононарушения против човечеството ".

 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР