Германските власти одобриха план за изграждането на тунел свързващ Германия

...
Германските власти одобриха план за изграждането на тунел свързващ Германия
Коментари Харесай

Огромен тунел ще бъде построен между Германия и Дания

Германските управляващи утвърдиха проект за построяването на тунел свързващ Германия и Дания, чиято цена се чака да е повече от 8 милиарда $, съобщи БГНЕС.
Тунелът ще минава под морското дъно в пролива Ферман-Белт, разделящ двете страни и ще има дължина 19 км. Той ще бъде ситуиран сред немския остров Фехмарн и датския остров Лолан. Разрешението за градеж е издадено от министерството на превоза на немската провинция Шлезвиг-Холщайн. Датските управляващи утвърдиха планът още през 2015 година
В тунела ще бъдат ситуирани автомагистрала с четири ленти в двете направления и две железопътни линии. Съгласно проекта оборудването ще бъде приключено до 2024 година Това е най-големият плануван инфраструктурен план в Северна Европа. Заявлението за градежа на тунела е подадено през 2013 година, само че неговото разглеждане бе отлагано с години поради възражения на еколозите.
Цената на тунела ще бъде към 8.1 милиарда $, а планът ще се осъществя посредством заеми и посредством финансиране от бюджета на Европейски Съюз. Очаква се вложенията да бъдат възобновени с таксите за прекосяване през тунела.
Пускането в употреба на тунела ще опрости и форсира железопътната и пътната връзка сред Хамбург, Бремен, Хановер и датската столица Копенхаген.Продължителността на пътуването с трен сред Хамбург и Копенхаген ще бъде понижена до 2 часа по отношение на актуалните 5 часа.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР