Германските власти не трябваше да пресичат червената линия с доставките

...
Германските власти не трябваше да пресичат червената линия с доставките
Коментари Харесай

Германия пресече червената линия с доставките на оръжие за Украйна, предупреди Русия

Германските управляващи не трябваше да пресичат алената линия с доставките на оръжие за Украйна, като се има поради историческата отговорност на страната пред съветския народ. Това съобщи съветският дипломат в Германия Сергей Нечаев в изявление за ТАСС.

" Произведените в Германия смъртоносни оръжия, доставени на режима в Киев, се употребяват освен против съветски военнослужещи, само че и против цивилни. Това сигурно е алена линия, която немските управляващи не трябваше да прекрачват, като се има поради историческата отговорност на Германия към нашия народ за закононарушенията на нацистите по време на Великата отечествена война ", акцентира дипломатът. Да не приказваме за нашия принос за следвоенното обединяване на Германия, добави той.

По негови думи тази алена линия постоянно е съществувала и в Германия.
 Нараства натискът върху Шолц да изпрати съвременни танкове в Украйна
Нараства натискът върху Шолц да изпрати съвременни танкове в Украйна

Той идва от опозицията и съдружните сътрудници

Нечаев напомни, че в продължение на десетилетия Берлин се е въздържал да изпраща оръжия, изключително тежка военна техника, в зони на въоръжени спорове.

" По този въпрос имаше необятен вътрешнополитически консенсус. Практиката се промени едвам в този момент и единствено във връзка с Русия " , акцентира той. Това беше решение на новото съдружно държавно управление на Германия, което считаме за сериозна неточност, безапелационен бе дипломатът.

Разбира се, сходен поврат нямаше по какъв начин да не се отрази най-негативно на нашите двустранни връзки и вероятностите за тяхното развиване, означи той.

Нечаев предизвести, че " безконтролното напомпване на Украйна с въоръжение в нарушаване на интернационалните правила за търговия с оръжие и надзор на износа води единствено до удължение на спора, нови опустошения, цивилни жертви и по-нататъшна дестабилизация на обстановката в Европа, в това число в самата Германия ".
 Германия не разкрива всички оръжия, които е изпратила на Украйна
Германия не разкрива всички оръжия, които е изпратила на Украйна

Берлин ще помогне на Киев да поддържа по-модерни оръжейни системи

" Има действителна опасност западните оръжия от Украйна, в това число противотанкови управляеми ракети и портативни системи за противовъздушна защита, да попаднат в ръцете на терористични групи и екстремистки организации ", акцентира той.

Руският посланик означи и че " продажбата на смъртоносни оръжия в тъмната мрежа (даркнет) е в разгара си ".

Човек би се надявал, че здравият разсъдък ще надделее, само че към този момент чуваме единствено за проекти за от ден на ден доставки на немско оръжие за Украйна, заключи Нечаев.
 Украйна е купила от Германия 2900 противотанкови оръжия
Украйна е купила от Германия 2900 противотанкови оръжия

Киев е платил със лични средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР