Германските власти искат да конфискуват руски активи за над 720

...
Германските власти искат да конфискуват руски активи за над 720
Коментари Харесай

Ответен удар! Германия ще конфискува руски активи за почти милиард евро

Германските управляващи желаят да конфискуват съветски активи за над 720 милиона евро, запорирани като част от глобите против Москва за нашествието в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. В изказване от през днешния ден немският основен прокурор уточни, че внесъл в съда във Франкфурт искане за започване на " самостоятелна процедура за конфискация ".

" Целта на производството е да се изземат повече от 720 млн. евро, подадени от съветска финансова институция в банкова сметка във Франкфурт при хипотетичен опит за нарушение на глобите ", се споделя в изказването.

Според немското издание " Шпигел " средствата принадлежат на Московската фондова борса и са подадени в немския филиал на банка " Джей Пи Морган ".

Германските управляващи са подхванали тези дейности, откакто Московската фондова борса се е пробвала да си върне средствата, което е неразрешено, защото е глобена през 2022 година след нашествието на Русия в Украйна. Главният прокурор прибавя, че правният иск е бил предявен през юли тази година.

Досега Германия се ограничаваше единствено със заледяване на средствата на глобените лица и компании. Ако това искане на прокуратурата бъде задоволено, парите ще бъдат импортирани във федералния бюджет на Германия.

След съветската инвазия в Украйна западните ѝ съдружници замразиха активи на Руската централна банка на стойност над 300 милиарда евро и имущество на физически или юридически лица, на които са наложени наказания за няколко десетки милиарда евро, показва Агенция Франс Прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР