Германските власти имат "силни подозрения", че тунизиец, арестуван, след като

...
Германските власти имат "силни подозрения", че тунизиец, арестуван, след като
Коментари Харесай

Арестуван в Германия тунизиец искал да създаде биологично оръжие

Германските управляващи имат "силни съмнения ", че тунизиец, задържан, откакто в дома му в град Кьолн е бил открит рицин, "преднамерено е създавал биологически оръжия ", съобщи през днешния ден федералната прокуратура, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция. Според прокуратурата обаче няма данни 29-годишният мъж да е имал съответен проект за терористично нахлуване или да е бил член на терористична организация.

Тунизиецът е арестуван по съмнение в нарушение на закона за надзор на военните оръжия и управляващите изследват дали той е възнамерявал "сериозен акт на принуждение против страната ".
Полицаи и пожарникари са претърсили във вторник жилището на тунизиеца, а експерти в защитно облекло са изнесли отровното вещество от жилището, с цел да бъде изследвано.

Прокуратурата сподели, че мъжът, разпознат като Сиеф Аллах Х., е почнал в средата на май да си поръчва по интернет нужния материал за основаване на рицин, в това число семена, показва Асошиейтед прес.

Властите към момента проверяват по какъв начин тъкмо обвиненият е възнамерявал да употребява отровното вещество, само че споделиха, че той е работил по подготовка на нахлуване в Германия. Според прокуратурата към този момент няма доказателства за връзка с екстремистка организация. До момента управляващите не са коментирали известието на в. "Билд ", че немските следователи са получили информация от американското разузнаване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР