Германските въоръжени сили трябва да станат най-добре оборудваната армия в

...
Германските въоръжени сили трябва да станат най-добре оборудваната армия в
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Бундесверът трябва да стане най-добре оборудваната армия в Европа

Германските въоръжени сили би трябвало да станат " най-добре оборудваната " войска в Европа. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц на двудневна конференция на немските въоръжени сили, която се организира под надслова " Бундесверът в нова епоха – Правене на сериозна равносметка по време на война в Европа ".

" Германия е най-гъсто обитаемата страна в Европейски Съюз, най-голямата стопанска система и е подготвена да поеме водеща роля, да поеме отговорност за сигурността на нашия континент ", сподели още немският канцлер. " Тази цел не би трябвало да се преглежда като опасност от нашите европейски другари и сътрудници, в противен случай, това е увещание ", акцентира той.

Атаката на Русия против Украйна е повратна точка в историята и провокира смяна на парадигмата в региона на сигурността и провокира Германия да ускори армията си, съобщи още той.

Германското държавно управление към този момент реши да усили доста разноските за защита и утвърди специфичен фонд от 100 милиарда евро за рационализация на въоръжените сили на страната.

Според проекта на държавното управление най-голямата част от фонда ще отиде във военновъздушните сили и ще се употребява за нови вложения и покупки, в това число създадени в Съединени американски щати  изтребители F-35, транспортни хеликоптери " Чинук " и израелски дронове " Херон ".

Олаф Шолц съобщи, че съветският президент Владимир Путин се пробва да прекрои границите за да трансформира Русия още веднъж в " имперска мощ " в Европа.

" НАТО остава виновен за груповата защита на целия Алианс с фокус върху Европа. Надеждното въздържане остава главният детайл ", акцентира канцлерът. " Ние, европейците, обаче би трябвало да поемем доста повече отговорност в границите на НАТО ".

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР