Германските търговски вериги се опитаха да убедят правителството да разреши

...
Германските търговски вериги се опитаха да убедят правителството да разреши
Коментари Харесай

Големите търговски вериги в Германия искат да отворят на 4 май

Германските търговски вериги се пробваха да убедят държавното управление да позволи от 4 май всички магазини да работят обикновено. Те акцентираха, че клиентите не са наводнили по-малките магазинчета, на които бе позволено да отворят предходната седмица, и са се държали рационално, съобщи Ройтерс.

Магазините с повърхност до 800 квадратни метра получиха позволение да възобновят работа предходната седмица наред с търговците на коли и колелета, както и книжарниците при изискване, че се съблюдава обществена отдалеченост и разпоредбите за хигиена.

Националната асоциация на търговците на дребно подлага на критика решението да бъдат отворени единствено по-малките магазинчета, определяйки мярката като несправедлива по отношение на по-големите вериги.

Отварянето единствено на магазините до 800 квадратни метра бе доста отговорно на всички места, уточни в изказване шефът на асоциацията Щефан Гент.

Клиентите не се втурнаха в магазините, държаха се умерено, съзнавайки рисковете, означи той.

Германските ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид бяха въведени на 17 март. Правителството уточни, че разпоредбите за обществена отдалеченост ще останат в действие минимум до 3 май.

Асоциацията на търговците прикани за национални правила, а не за правила във всяка провинция, в това число по въпроса дали клиентите да носят маски, до момента в който пазарят. Според организацията не би трябвало магазините да наблюдават за спазването на наредбите, защото това е обвързване на страната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР