Германските спортни клубове, включително тези от футболната Бундеслига, ще играят

...
Германските спортни клубове, включително тези от футболната Бундеслига, ще играят
Коментари Харесай

Увеличават броя на феновете по трибуните в Бундеслигата от началото на март

Германските спортни клубове, в това число тези от футболната Бундеслига, ще играят пред доста повишен брой фенове от началото на месец март, оповестява организация ДПА. Причина е взетото през днешния ден решение за облекчение на ограниченията в множеството райони.

Според новите правила, оборудванията навън ще одобряват до 25 хиляди души или ще бъдат запълвани до 75 % при по-малък потенциал. На закрито ще бъдат допускани по 6 хиляди души или до 60 % от потенциала.

Новите правила влизат в действие от 4 март, а две седмици по-късно те ще претърпят нова корекция, защото ограниченията против COVID-19 падат на 20 март. Все още няма обаче гаранция, че стадионите ще бъдат отворени изцяло и това важи също за контролата на националния тим на Германия против Израел в Зинсхайм на 26 март.

По време на пандемията немските клубове минаха през редица ограничавания, в това число цялостно затваряне на трибуните. В следствие трибуните бяха отворени за до 10 хиляди фенове, само че с някои изключения. Едно от тях бе за Байерн Мюнхен, който се радваше на 5 хиляди повече.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР