Германските служби за сигурност смятат, че мъж, намерен мъртъв на

...
Германските служби за сигурност смятат, че мъж, намерен мъртъв на
Коментари Харесай

Руски таен агент намерен мъртъв пред посолството на Русия в Берлин

Германските служби за сигурност считат, че мъж, открит мъртъв на улица пред съветското посолство в Берлин предишния месец, е бил сътрудник под прикритие на съветската специфична работа ФСБ, заяви " Шпигел ".

Тялото на 35-годишния мъж е намерено рано на 19 октомври, прецизира списанието и добавя, базирайки се на източници от службите за сигурност, че мъжът е паднал от горен етаж в посолството.

Берлинската полиция е отказала коментар и насочи всички въпроси към прокуратурата, която не е била открита за коментар. По-рано не беше обявено за откриването на тяло пред съветската дипломатическа задача.

Източници от службите за сигурност са прецизирали пред списанието, че не е ясно по какъв начин дипломатът е паднал и какво е предизвикало гибелта му. Руското посолство не е дало единодушие за аутопсия.

Мъжът, чието име не е посочено, е публично посочен като втори секретар на посолството, написа списанието. Той също беше родственик с основан в Русия върховен офицер от второто ръководство на ФСБ, което се занимава с битката с тероризма.

Der Spiegel цитира съветското посолство, което споделя, че случаят е " драматичен случай ", който няма да разяснява " по етични аргументи ". Посолството не отговори незабавно на искане на Ройтерс за коментар по отчета на Spiegel.

Говорител на немското външно министерство сподели на постоянен брифинг в петък, че немското държавно управление е знаело за гибелта на съветски посланик в Берлин, само че не може да даде никакви детайлности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР