Германските родители учат децата си на режим Още от съвсем

...
Германските родители учат децата си на режим Още от съвсем
Коментари Харесай

На какво германските родители учат децата си?

Германските родители учат децата си на режим

Още от напълно дребни децата се научават да съблюдават режим.

Трябва да си лягат в 20 часа.

Гледането на телевизия също е контролирано.

Децата би трябвало да си водят дневник и да се пробват да си възнамеряват деня. В него би трябвало да вписват и рождените дни на членовете на фамилията и на приятелите.

Научават се от дребни да възнамеряват своя бюджет и да ръководят финансите си. Получават джобни пари, които поставят в касички.

Германските родители учат децата си да поддържат връзка с други деца

Още преди децата да са тръгнали на градина, дружно с майките си посещават групи за игра с други деца. Там прекарват времето си със свои връстници и се учат да поддържат връзка с тях, а майките обменят опит между тях.

Детето избира какво да прави в детската градина

Принципът на нашите градини е: детето прави това, което е нужно съгласно учителката.

Принципът на немските градини е: детето прави това, което реши да прави.

 Thinkstock

В градините на децата се дава опция да изберат да вършат това, което им е на душата. Едно дете може да стои в стаята за отдих, където има меки постелки и тиха музика. Друго може да кара колело.

В немските детски градини децата не се учат да четат и пишат, а се учат на взаимни действия – по какъв начин да играят по разпоредбите, учат се на дисциплинираност, учат се да се концентрират.

Децата се възпитават да обичат учебното заведение си

 Thinkstock

Четенето и писането се преподават в началното учебно заведение. Уроците при дребните възпитаници се организират под формата на игра.

Напредъкът на децата се пази в загадка. Дори оценките от контролните не се споделят пред целия клас, защото това може да повлияе на достолепието на обещано дете.

Децата в класната стая непрекъснато се местят, с цел да се научат да построяват взаимоотношения с разнообразни деца, а освен с едно приятелче.

И нещо доста значимо – децата са възпитавани да обичат учебното заведение си. По този метод изпитват и приятност от ученето.

 Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР