Германските регулатори стартираха разследване на най-голямата финансова компания в държавата

...
Германските регулатори стартираха разследване на най-голямата финансова компания в държавата
Коментари Харесай

Германия разследва Allianz заради инвестиционни фондове

Германските регулатори стартираха следствие на най-голямата финансова компания в страната – Allianz, след загиването на някои от нейните капиталови фондове предходната година, заяви „ Ройтерс “.

С този ход се ускорява натискът върху застрахователя, който към този момент е изправен пред голям брой правосъдни каузи против вложителите за своите структурирани алфа фондове и обвързваните с тях следствия от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и Комисията за скъпи бумаги и тържища.

Германският осигурител е един от най-големите парични мениджъри в света с активи в размер на 2.4 трлн. евро, ръководени посредством облигационния колос Pimco и Allianz Global Investors, които управляваха фондовете, трансформирали се в център на инспекции.

Разследването на финансовия регулатор на Германия, BaFin, е в голям брой отдели на институцията съгласно източници на „ Ройтерс “. То продължава и в този миг.

Служители на BaFin изследват степента, до която ръководителите на Allianz отвън подразделението за фондове са знаели или са взели участие в събития, водещи до средствата, натрупали милиарди долари загуби.

Говорител на финансовия колос съобщи, че компанията поддържа постоянен контакт с регулатора по всички въпроси. Източниците разясниха, че немското следствие е във фаза на определяне на обстоятелства, само че се е ускорило, откогато Allianz разгласи следствието на американското правосъдно министерство на 1 август.

Различните следствия гравитират към структурираните алфа фондове на Allianz Global Investors, които обслужват пенсионните фондове на Съединени американски щати за учители, служащи в метрото и други. След началото на пандемията средствата понижиха, в някои случаи с 80% и повече. Загубите бяха толкоз огромни, че Allianz затвори два фонда през март 2020 година с обща стойност 2.3 милиарда $. загубите при други накараха някои вложители да изтеглят останалото от парите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР