Германските ракети Таурус не трябва да се разглеждат като оръжие,

...
Германските ракети Таурус не трябва да се разглеждат като оръжие,
Коментари Харесай

Не Таурус, а ATACMS ще пречупят Кремъл

Германските ракети " Таурус " не би трябвало да се преглеждат като оръжие, което ще обърне хода на войната. Само американските ракети ATACMS могат да трансформират обстановката на фронта и да оказват помощ на украинците за продобиване на войната, само че в случай че бъдат обезпечени в огромен брой.
Това мнение изрази украинският боен специалист Петро Черник в ефира на " Еспресо ". Той означи, че ракетите " Таурус " не са толкоз доста - германците заявяват единствено 150 единици и естествено няма да дадат всичките на Украйна.
" Таурус " е крилата ракета, основана за изстрелване от аероплан. Това е доста комплицирано, тъй като самолетът би трябвало да се вдигне във въздуха, да отиде до позицията за изстрелване, да извърши това изстрелване и да се върне на своето летище. Това е философията при потреблението на такива ракети ", акцентира Черник.
Американските ракети АТАСМС в действителност могат да трансформират хода на войната. Въпросът е в броя на ракетите, които сътрудниците могат да дават. ATACMS е неповторима с това, че е квазибалистична ракета, летяща със скорост 5400 километра в час. Скоростта на презареждане е към 15-20 минути. Машината е мобилна - изстрелва се и се отдалечава на няколко километра, след което още веднъж се изстрелва. Това се прави през нощта, врагът не може да ни види.
Обаче въпросът за броя на ATACMS е доста сериозен. Ако ни дадат няколко десетки… - добре, ще унищожим нещо, някъде ще ускорим нашата офанзива. Но в случай че ни дадат няколкостотин, а в складовете в Съединени американски щати има повече от четири хиляди, тези ракети ще ни разрешат да се доближим до Перекопския провлак и съвсем да наближим Мариупол ", заключи Пьотр Черник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР