Германските провинции настояват за удължаване на ограничителните мерки преди планираната

...
Германските провинции настояват за удължаване на ограничителните мерки преди планираната
Коментари Харесай

Германските провинции предлагат удължаване на блокадата заради К-19

Германските провинции упорстват за удължение на ограничаващите ограничения преди плануваната за сряда конференция с канцлера Ангела Меркел. Те ще координират отговора на страната в битката с ковид, предават международните информационни организации.

Преди тази среща министър председателите на 16-те федерални провинции на Германия ще проведат диалози, с цел да решат какви дейности да бъдат подхванати.

Проектопредложения, видени от организацията, разкриват, че министър председателите на провинциите оферират ограничение на събиранията до две семейства до 20 декември, като към момента се обмисля евентуално разхлабване на рестриктивните мерки за коледните празници.
Провинциите също оферират възбрана на новогодишната заря.

Меркел и други водещи политици приготвят немската общност за удължение на блокадата, която влезе в действие от началото на ноември, откакто новите случаи на ковид остават на високи равнища.

От началото на ноември Германия още веднъж затвори заведенията за хранене, бирариите, театрите, музеите и плувните басейни. В понеделник Институт "Роберт Кох " заяви за 10 864 нови случая.

Общо в страната има 929 133 инфектирани и 14 112 умряли.

Меркел и министър председателите на провинциите са под напън да работят в сряда, откакто предходната седмица не съумяха да договорят идващите стъпки. Канцлерът желае да се носят маски и в учебните заведения, а също по-големи ограничавания на обществените контакти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР