Германските пожарникари са успели да овладеят горския пожар на територията

...
Германските пожарникари са успели да овладеят горския пожар на територията
Коментари Харесай

Пожар до бивш военен полигон край Берлин, районът е пълен с боеприпаси

Г ерманските пожарникари са съумели да овладеят горския пожар на територията на някогашен боен полигон южно от Берлин, заяви говорителка на районния надзорен център, представена от ДПА.

Пожарът избухна в петък наоколо до Ютербог в източната провинция Бранденбург.

Усилията за преодоляването му бяха затруднени от обстоятелството, че в региона има муниции, което значи, че службите за незабавна помощ сега могат да гасят пожара единствено от пътищата.

Длъжностните лица ще се срещнат по-късно, с цел да преценяват дали би трябвало да бъдат изпратени полицейски и армейски сили в помощ на хеликоптерите за гасене на пожара, съобщи говорителка на районния надзорен център в град Бранденбург ан дер Хавел.

Не е ясно какво е предизвикало пожара, обхванал повърхност от осем до девет хектара, добави тя.

Гасенето му е било прекратено през нощта, откакто противопожарен хеликоптер е оказал помощ за навлажняване на почвата, което евентуално е предотвратило разпространяването на огъня.

В предишното на някогашния боен полигон са избухвали пожари, последният от които през юни 2023 година

Тогава службите за незабавна помощ се бориха с пламъците в продължение на дни. Те също не можеха да доближат непосредствено до източника на пожара заради остарели муниции, намиращи се подземен. Самолети и хеликоптери потушиха пожара от въздуха.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР