Германските обществени сгради ще станат по-студени, а улиците - по-тъмни

...
Германските обществени сгради ще станат по-студени, а улиците - по-тъмни
Коментари Харесай

По-студено и по-тъмно в Германия тази зима

Германските публични здания ще станат по-студени, а улиците - по-тъмни тази зима. Причината е утвърждението на енергоспестяващи ограничения от сряда, които ще спомогнат за подсигуряването на газови запаси в най-голямата европейска стопанска система, с цел да бъдат обезщетени понижените доставки от Русия.

От 1 септември публичните здания, като се изключи обществените заведения като лечебни заведения, ще се отопляват до достигането на най-много 19 градуса по Целзий, като отоплението може да бъде напълно спряно в коридорите и фоайетата. Факт е, че в Нидерландия това се случи безусловно непринудено и то още при започване на нашествието на Русия в Украйна, като по този метод страната спести значително газ и в този момент е една от дребното в Европа, които не се оплакват. Факт е обаче и че Нидерландия има и сериозен домакински рандеман на газ.

Сградите и паметниците в Германия пък няма да бъдат осветявани за естетически цели. Възможно е на компаниите да бъде наложено да изключват осветлението на витрините си през нощта. Предвижда се и възбрана за отопление на частни басейни. " Газпром " редуцира газовите потоци към Германия през газопровода " Северен поток 1 " до 20% от общия потенциал, като показва механически проблеми като причина за пониженото подаване. Берлин обаче счита, че този ход е политически стимулиран, като се има поради налагането на наказания върху Русия поради войната в Украйна, предава Reuters.

Чрез ограниченията немското държавно управление цели да понижи потреблението на газ с към 2%. „ Като цяло ограниченията водят до спестяването на сила. Въпреки това, не може просто да кажем: „ Засега става “, споделя министърът на стопанската система Робърт Хабек пред кореспонденти след съвещанието на кабинета в Берлин.

Мерките могат да оказват помощ на семействата, фирмите и публичния бранш да спестят към 10.8 милиарда евро (10.7 милиарда долара) през идващите две години, споделят от немското министерство на стопанската система.

В сряда Германия разгласи за приоритет превозването на материали и съоръжение за сферата на енергетиката по железопътната мрежа на страната поради усложненията в корабоплаването по река Рейн. Критично ниските равнища на водите на Рейн нарушиха преноса на горива. Проблемът идва в миг, в който промишлеността употребява от ден на ден въглища и нефт заради дефицита на съветски газ. Като част от новите енергоспестяващи ограничения, страната също работи по построяването на два терминала за полутечен природен газ на брега на Северно море.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР