Германските обществени радио- и телевизионни оператори A Ер Де (ARD)

...
Германските обществени радио- и телевизионни оператори A Ер Де (ARD)
Коментари Харесай

Германски телевизии планират да възобновят работа от Москва

Германските публични радио- и телевизионни оператори A Ер Де (ARD) и Цет Де Еф (ZDF) през днешния ден оповестиха, че скоро още веднъж ще възобновят репортажите от студията си в Москва, откакто краткотрайно стопираха излъчването през уикенда, заяви ДПА. Студията в съветската столица обаче към този момент няма да отразяват военната обстановка в Украйна, се споделя в известието.

През уикенда бяха прекратени излъчванията на A Ер Де и Цет Де Еф, както и на други задгранични малките екрани като Cи Ен Ен, Блумбърг и Би Би Си. Този ход бе подхванат, откакто съветската Държавна дума одобри закон, който санкционира " подправеното отразяване " на дейностите на въоръжените сили на Русия с до 15 години затвор.

" А Ер Де и Цет Де Еф, след съвещания с сътрудниците от Европейския съюз за радио и телевизия, взеха решение да възобновят отразяването от студията в Москва на политическата, икономическата и обществената обстановка в Русия, само че да дават репортажи за военната обстановка в Украйна от други места ", се споделя в известието. " Московските репортери на A Ер Де и Цет Де Еф ще отразяват решенията на съветското управление, както и реакциите на гражданското общество, да вземем за пример митингите против войната, реакциите на съветския хайлайф или съответните последствия от глобите върху всекидневието на съветските жители ", се добавя още в текста. " Специалните условия за отразяване на събитията от Русия ще станат транспарантни ", се показва в известието. " A Ер Де и Цет Де Еф си резервират правото да преразгледат обстановката когато и да е ", написа най-после в него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР