Германските лидери категорично осъждат нарастването на антисемитизма в Германия след

...
Германските лидери категорично осъждат нарастването на антисемитизма в Германия след
Коментари Харесай

Германските лидери изразяват възмущение и хиляди протестират в Берлин в отговор на нарастващия антисемитизъм

Германските водачи изрично осъждат повишаването на антисемитизма в Германия след войната Израел-Хамас

От Associated Press, 22 октомври 2023 година, 7:20 ч.

БЕРЛИН -- Канцлерът и президентът на Германия осъдиха изрично повишаването на антисемитизма в Германия след израелската война -Войната на Хамас в обособени изяви в неделя, които подчертаха същата концепция, че е недопустимо такава ненавист да процъфтява в нацията, направила Холокоста.

В Берлин хиляди хора, събрани на проява, призвана да покаже опълчване на антисемитизма и поддръжка за Израел. Хората носеха израелски флагове или плакати със фотоси на някои от хората, за които се оповестява, че са изчезнали или държани от Хамас като заложници.

Протестът, проведен от необятен алианс от разнообразни организации, идва в миг, когато антисемитските произшествия нарастват в Германия след жестоката ескалация на войната в Газа. Организаторите пресметнаха, че са взели участие над 20 000 души; полицията дефинира броя на 10 000.

„ Непоносимо е евреите още веднъж да живеят в боязън през днешния ден – в нашата страна, на всички места “, президентът Франк-Валтер Щайнмайер сподели пред събралите се пред Бранденбургската врата в Берлин. „ Всяко едно нахлуване против евреи, против еврейски институции е срам за Германия. И всяка една офанзива ме изпълва със позор и яд. "

По-рано канцлерът Олаф Шолц сподели, че е засегнат от антисемитската пропаганда, която се популяризира, до момента в който бушува войната в Газа, и предизвести при откриването на нова синагога, че клетвата „ в никакъв случай повече “ би трябвало да бъде ненарушима.

Нападателите хвърлиха два коктейла Молотов по синагога в Берлин в сряда, и полицейската отбрана е засилена за еврейските институции.Шолц, който осъди насилието в сряда, разшири мненията си по време на откриването на храма в Десау, град в източна Германия, чиято синагога беше разрушена от нацистите преди 85 години.

И Шолц, и Щайнмайер осъдиха нападението на Хамас против израелски цивилни на 7 октомври, като в същото време показаха загрижеността си за палестинските цивилни, въвлечени в спора. Но същността на тяхното обръщение беше да се оправим с последствията вкъщи.

„ Дълбоко съм засегнат от метода, по който антисемитската ненавист и нечовешката пропаганда избухват след оня предопределен 7 октомври, в интернет, в обществените медии по света и за позор също и тук, в Германия “, сподели Шолц. „ Тук, в Германия, на всички места. “

„ Ето за какво нашето „ в никакъв случай повече “ би трябвало да бъде несломимо “, сподели Шолц, когато се събра с еврейски водачи в синагогата Weill, отбелязвайки, че общността неотдавна е повишена, защото посреща хора от Украйна.

Синагогата е кръстена на родения в Германия композитор Кърт Уейл, който избяга от нацистите Германия през 1933 година и татко му Алберт Вайл, който е бил кантор в Десау.

„ Тази синагога тук по средата в Десау споделя, че еврейският живот е и остава част от Германия. Тя принадлежи тук ", сподели Шолц. „ Германия ще направи всичко, с цел да отбрани и укрепи еврейския живот. "

Щайнмайер също го назова „ граждан дълг ”, с цел да се опълчи на антисемитизма в Германия.

Полицията ускори сигурността на еврейските институции в Берлин и в цяла Германия.

Израелските флагове, които се развяваха след офанзивата на 7 октомври в символ на взаимност пред кметствата в цялата страна, бяха съборени и изгорени. Няколко здания в Берлин, където живеят евреи, имаха звездата на Давид, изрисувана на вратите и стените.

Също в неделя служители на реда в Берлин обкръжиха участници в пропалестинска проява на Потсдамер Плац, което беше неразрешено.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР