Германските лекари смятат, че не трябва да оправяте леглото си

...
Германските лекари смятат, че не трябва да оправяте леглото си
Коментари Харесай

Лекари посочиха най-вредния навик сутринта

Германските лекари считат, че не би трябвало да оправяте леглото си незабавно след пробуждане. Според тях този утринен табиет може да докара до отрицателни последствия. Много хора от дребни са възпитавани обаче да вършат тъкмо това. Изпънатото по конец легло се счита за белег на добър ред и организация.

Защо този утринен обред е рисков?

Леглото, в което преди малко е спал, остава известно време топло и влажно. Ако незабавно покриете леглото, тогава се образуват идеални условия за размножаване на патогенни организми, като кърлежи.

" Хората са привикнали да правят ритуали заран, които мнозина са довели до цялостен автоматизъм. Ставането от леглото, оправянето му, вземането на душ и така нататък И всичко би било наред, само че някои от тези дейности са искрено нездравословни. Поне не оправяйте леглото си незабавно след пробуждане ", предлагат специалистите.

Също по този начин учените прибавиха, че заран е належащо да се проветри стаята и по-късно да се оправи леглото. Това е изключително значимо за хората, които имат алергии, написа уеб сайтът zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР