Германските лаборатории достигнаха капацитет от близо 900 000 теста за

...
Германските лаборатории достигнаха капацитет от близо 900 000 теста за
Коментари Харесай

Германия с капацитет за 900 000 теста за Covid-19 на седмица

Германските лаборатории доближиха потенциал от близо 900 000 теста за ковид на седмица , разгласи здравният министър Йенс Шпан пред публицисти в Берлин, представен от Агенция Франс Прес.

Правителството възнамерява да разшири тестванията измежду здравните служащи.

" Фолксваген " настоя Германия да " удари рамо ", облагата внезапно намаляла

Иска тласъци за потребителите за повишение на търсенето на автомибили

Днес ние имаме теоретично вероятен потенциал за съвсем 900 000 теста на седмица в Германия, в случай че материалите за тези проби са налични, заяви Шпан.

Миналата седмица в страната са осъществени 470 000 теста, което подсказва, че не се употребява цялостният потенциал, с цел да се предотврати възникването на огнища измежду здравните служащи в лечебните заведения и домовете за медико-социална грижа.
 29% от компаниите в Германия могат да оцелят до 3 месеца
29% от компаниите в Германия могат да оцелят до 3 месеца

Анкетата демонстрира също, че 52,7% споделят, че могат да оцелеят до 6 месеца

Институт " Роберт Кох " е пресметнал, че заразяването или степента на възпроизвеждане на ковид в Германия е към 0,9, което значи, че 10 души с ковид заразяват други деветима . Тези данни накараха федералните и районни управляващи да разхлабят някои ограничаващи ограничения.

По-рано през днешния ден стана ясно, че от началото на епидемията в Германия има близо 160 000 инфектирани , от които 6 314 души са умряли - доста по-малко от другите огромни страни в Европейския съюз.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,9 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 204 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,1 млн. случая и над 217 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 935 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР