Германските купувачи, които се наслаждават на някои от най-евтините хранителни

...
Германските купувачи, които се наслаждават на някои от най-евтините хранителни
Коментари Харесай

Германски супермаркет ще таксува клиентите с истинската „екологична“ цена на продуктите

Германските купувачи, които се любуват на някои от най-евтините хранителни артикули в Европа, са помолени тази седмица от дискаунт супермаркет Penny да заплащат в допълнение за някои артикули, с цел да покрият „ същинската им цена “, предава Reuters. Компанията се стреми да увеличи осведомеността за екологичната цена на производството на храна.

В най-голямата стопанска система в Европа германците отделят единствено 11.1% от бюджета на семейството си за храна през 2022 година, в съпоставяне със междинния дял от 15.9% за Европейския съюз. В Испания и Италия семействата отделят надлежно 20.6% и 17.9%, сочат данни на федералната статистическа работа.

Евтината храна, постоянно създавана в промишлен мащаб, има висока екологична цена. Германското селско стопанство е отговорно за 55.5 милиона метрични тона парникови излъчвания предходната година, почти 7.4% от излъчванията на страната.

Трябва да се надигнем пред неуместното известие, че цените на нашата храна не отразяват последващите разноски, които пораждат за околната среда и обществото “, сподели членът на борда на шефовете на Penny Щефан Гьоргенс пред Reuters.

По време на акцията за „ същинска цена “, която продължава до събота, клиентите в 2150 клона на Penny ще бъдат таксувани с по-висока цена за девет продукта, от кисело мляко до салами и веган шницел, която включва разноски за климат, здраве, почва и вода. Ще им бъде показана и цената, която нормално биха платили. Например цената на парче сирене от 300 грама се е нараснала до 4.84 евро от 2.49 евро.

Компанията сподели, че ще подари всеки спомагателен приход, с цел да помогне на земеделието да стане по-устойчиво, само че също по този начин чака огромен спад в продажбите, защото потребителите се борят с инфлацията.

Очакваме спад в продажбите в границите на едноцифрен милион “, сподели Гьоргенс.

Германското министерство на земеделието, ръководено от Зелените, настоя за дейности за понижаване на въглеродния отпечатък в бранша, в това число поощряване на районни артикули, биологично земеделие и условие върху етикетите на месните артикули в супермаркетите да се споделя по какъв начин се отглеждат животните.

Учени от Техническия университет в Нюрнберг и Университета в Грайфсвалд ще проучат по какъв начин потребителите реагират на новите цени на Penny, споделиха от компанията.

Инфлацията в Германия е в низходяща наклонност, само че цените на храните към момента са с 11% по-високи от преди година, демонстрират предварителни данни от федералната статистическа работа в петък.

В последна сметка е разноските най-вероятно ще порастват поради рисковите метеорологични условия, в случай че Германия и други страни не лимитират излъчванията от селското стопанство и други браншове. Проучване от март предвижда, че рисковото време може да коства на Германия до 900 милиарда евро кумулативни стопански вреди доникъде на века.

Според данните, предоставени от Penny, органичните артикули имат екологични разноски приблизително от 1.15 евро, до момента в който неорганичните артикули, които разчитат на химикали, имат междинни екологични разноски от 1.57 евро. Не е ясно обаче дали потребителите са подготвени да заплащат повече, с цел да понижат въздействието си върху околната среда.

Мисля, че е добре “, сподели купувачът Холгер Мекел в магазин във Франкфурт. „ Трябва да видя какъв брой скъпи са станали обособените артикули. Не съм сигурен дали бих го купил. Зависи. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР