Германските компании BMW и Daimler AG са много близко до

...
Германските компании BMW и Daimler AG са много близко до
Коментари Харесай

BMW и Mercedes правят съвместен каршеринг

Германските компании BMW и Daimler AG са доста близо до подписването на контракт, посредством който ще обединят своите компании за каршеринг. Става дума за настоящите към този момент DriveNow и Car2Go, които съгласно информация на Reuters ще стартират взаимна активност.

Новото дружество ще има без значение ръководство, като най-големите акционери в него, с еднакъв дял акции, ще са BMW и Daimler AG. Новосъздаденото обединяване ще употребява най-хубавите технологии от двете компании, като е известно, че приложението, което ще се употребява, ще е това на BMW - ParkNow.

Двете конкурентни компании са се решили на това обединяване, поради опасността този тип активност да бъде монополизиран от Uber. Концернът Daimler AG пусна своя сервиз Car2Go през 2008 година и към днешна дата в автопарка му могат да се наемат 14 000 автомобила от марките Mercedes-Benz и Smart.

Автомобилите за споделено шофиране на Car2Go могат да се наемат с 26 града по света. Сервизът DriveNow пък стартира своята активност през 2011-а и е взаимен план на BMW и Sixt. Автомобилният парк включва 6 000 автомобила, които се отдават чартърен, само че единствено в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР