Германските фенове трябва да имат възможност да се поклонят пред

...
Германските фенове трябва да имат възможност да се поклонят пред
Коментари Харесай

Купата на Германия ще носи името на Кайзер Франц?

Германските почитатели би трябвало да имат опция да се поклонят пред футболната легенда Франц Бекенбауер, който умря в неделя на 78 години. Това предложи някогашният шеф на Байерн Карл-Хайнц Румениге, като счита това да стане на стадион " Алианц Арена " в Мюнхен.

Бекенбауер бе първата същинска световна спортна звезда на Германия, като оказа помощ на националния отбор да стане международен първенец през 1974 като капитан и през 1990 като треньор. Той имаше извънредно сполучлива кариера на и отвън терена през последните повече от 50 години.

Франц Бекенбауер е считан за един от най-хубавите футболисти на всички времена, като има 103 мача за Германия и е международен и европейски първенец с отбора. Той беше отпред и на Организационния комитет за провеждането на Мондиала през 2006 в Германия.

" Целият свят на футбола и освен оплаква нашия другар Франц ", сподели Румениге пред вестник " Билд ".

Бившият нападател е бил съотборник на Кайзер Франц в Байерн средата на 70-те години. Румениге беше капитан на Германия под управлението на Бекенбауер на международното състезание през 1986, когато тимът губи финала от Аржентина.

" Като знак на признателност Байерн би трябвало да провежда поклонение на стадиона, който в никакъв случай нямаше да съществува без него ", добави той.

Бекенбауер бе част от мощния отбор на Байерн, който завоюва три следващи европейски купи на първенците в интервала на 1974-1976, както и доста други титли.

Той стана треньор и президент на клуба след края на кариерата си, като го трансформира в един от най-успешните и скъпи марки в европейския футбол.

При президентството на Бекенбауер клубът напусна Олимпийския стадион в Мюнхен и се реалокира на " Алианц Арена " през 2006.

Церемонията на стадиона не е единственото предложение за отдаване на чест на Кайзера. Световният първенец от 1974 Берти Фогтс предложи да прекръстят Купата на Германия на Купа Бекенбауер.

" Важното е името му да не бъде забравено от идните футболни генерации ", сподели Фогтс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР