Германските домакинства ще трябва да плащат близо 500 евро годишно

...
Германските домакинства ще трябва да плащат близо 500 евро годишно
Коментари Харесай

Германските семейства са изправени пред повишение на сметките за газ с 480 евро като част от новия данък

Германските семейства ще би трябвало да заплащат близо 500 евро годишно повече за газ, откакто беше въведен налог, с цел да помогне на комуналните услуги да покрият разноските за подмяна на съветските доставки, оказвайки напън върху Берлин да предложи повече ограничения за подкрепяне на популацията.

Германският оператор на газовия пазар, съобщи в понеделник, че е определил такса от 2,419 евроцента за киловатчас.

Налогът, въведен от Германия в опит да помогне на „ Юнипер “ други вносители да се оправят с възходящите цени, ще бъде въведен от 1 октомври и ще бъде годен до април 2024 година

За приблизително четиричленно семейство сметката ще бъде към 480 евро на година или нарастване от почти 13% съгласно платформата за съпоставяне на цените „ Веривокс “ със междинна сметка за газ от 3568 евро при потребление на 20 000 киловатчаса за година.

Индустрията също ще бъде обложена с налози, като немската стоманодобивна група „ ВеФау Щал “ съобщи, че ще добави към 500 милиона евро годишно повече към сметките за електрическа енергия, в допълнение към 7 милиарда евро спомагателни разноски, които към този момент са свързани с високите цени на силата.

„ Допълнителната такса за газ доста усилва ценовия напън, който към този момент е подложен върху стоманодобивната промишленост заради скока на цените на енергийните пазари “, сподели Ханс Юрген Керкхоф, президент на глупата.

Икономисти предизвестиха, че налогът в допълнение ще усили инфлацията в най-голямата стопанска система в Европа, която към този момент е 8,5%. Междувременно към този момент изтичат периодите на някои ограничения за облекчение, като евтини билети за публичен превоз.

„ Очаква се данъкът върху газа да усили инфлацията, в това число налога върху добавената стойност, с съвсем един % “, сподели основният икономист на „ Комерцбанк “ Йорг Кремер, добавяйки, че мярката ускорява признаците, че немската стопанска система може да изпадне в криза тази зима.

Федерацията на немските индустриалци прикани за ограничения в поддръжка на бизнеса.

Германия чака отговор от Брюксел за освобождение от Данък добавена стойност, а канцлерът Олаф Шолц предходната седмица даде обещание спомагателен пакет за помощ за семействата, ангажимент, доказан от неговия заместител и министър на стопанската система Роберт Хабек след оповестяването на таксата.

Русия прекъсна газовите потоци за Германия, като се оправда с механически проблеми и бюрокрацията на западните наказания за понижаване на доставките през основния газопровод " Северен поток-1 " до 20% от потенциала му.

Германското държавно управление назова съкращенията политически стимулирани.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР