Германските депутати проведоха днес специално заседание по случай Деня в

...
Германските депутати проведоха днес специално заседание по случай Деня в
Коментари Харесай

Германските депутати отбелязаха Деня в памет на жертвите на Холокоста

Германските депутати организираха през днешния ден особено съвещание по случай Деня в памет на жертвите на Холокоста, отбелязвайки 76-ата годишнина от освобождението на нацисткия лагер на гибелта "Аушвиц " от Съветската войска, съобщи ДПА.

Председателят на Бундестага (долната камара на парламента) Волфганг Шойбле предизвести, че в днешно време са се появили нови форми на расизъм и антисемитизъм, и акцентира, че Германия има дълг да пази евреите от гонене. "В дни на възпоменание постоянно се насочва апел за отговорност, само че дали го следваме? Антисемитизмът и ксенофобията още веднъж се демонстрират намерено, без ограничавания и даже принудително в нашата страна ", сподели той.

Шойбле посочи обстоятелството, че еврейски обекти се нуждаят от полицейска отбрана. "Евреите крият своите кипа (тради), крият своята идентичност. В Хале еврейската общественост избегна убийствено нахлуване по чиста случайност ", съобщи той, говорейки за несполучливия опит на въоръжен екстремист да нахлуе в синагога в града през октомври 2019 година

Християндемократът Шойбле сподели, че немската просвета на възпоменание не защищава от нови форми на расизъм и антисемитизъм като тези, които се популяризират на учебните стадиони, в интернет форумите или в тайните теории.

На специфичното парламентарно съвещание също по този начин се изрекоха оживялата при Холокоста Шарлоте Кноблох и еврейската имигрантка Марина Вайсбанд. Те обявиха, че животът им в Германия като евреи още е надалеч от естественото, съвсем 80 години след Холокоста, и предизвестиха за възобновление на антисемитизма.

В своята тирада Кноблох, която е водач на еврейската общественост в провинция Бавария, се обърна към депутатите от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия ", като сподели: "Вие ще продължите да се борите за вашата Германия, а ние ще продължим да се борим за нашата Германия. " "Вие загубихте вашата борба преди 76 години ", съобщи тя. Вайсбанд изрази вяра, че един ден евреите още веднъж ще могат да живеят обикновено в Германия и "тогава можем да бъдем просто човешки същества ".

Най-малко 1,1 милион души, най-вече евреи, са избити в "Аушвиц " в окупираната тогава от нацистите Полша. В Европа при Холокоста са избити близо 6 милиона евреи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР