Германските бизнес нагласи се влошиха рязко през март с оглед

...
Германските бизнес нагласи се влошиха рязко през март с оглед
Коментари Харесай

Германия я чакат тежки времена заради войната в Украйна

Германските бизнес настройки се утежниха внезапно през март предвид на съветската инвазия в Украйна. Индексът на института Ifo, основан на месечно изследване измежду към 9 хиляди компании и определящ равнището на бизнес климата в Германия, се намали през март до 90,8 от 98,5 пункта през февруари, съобщи БНР.

Индексът, измерващ настоящите бизнес условия, спадна по-слабо до 97,0 от 98,6 пункта, до момента в който показателят на Ifo института за бъдещите бизнес упования през идващите шест месеца се срина до 85,1 от 98,4 пункта.

" Компаниите в Германия чакат сложни времена ", сподели президентът на Ifo Клеменс Фюст и означи, че

спадът на бизнес упования за идващите шест месеца е по-голям, в сравнение с при експлоадирането на коронавирусната пандемия през март 2020 година

Най-важният водещ индикатор за стопанската система на Германия преди този момент се покачваше за два следващи месеца. Но последствията от войната в Украйна с към този момент възходящи разноски за сила и последствията от глобите по отношение на Русия основават проблеми за фирмите.

В индустриалния бранш Ifo подиндексът спадна през март повече от всеки път. Това важи и за упованията на индустриалните компании, означи Фюст.

Освен това фирмите към този момент оцениха бизнес вероятностите си като " извънредно несигурни ".

И в бранша на услугите бизнес климатът се утежни доста през настоящия месец. Това се дължи на забележителен спад в упованията, като вероятността за идващите месеци е изключително мрачна в промишлеността, занимаваща се с логистиката. За разлика от тях, доставчиците на услуги оставиха оценките си за настоящата обстановка на практика непроменени.

В търговията Ifo показателят на бизнес климата се срина, като знакът за упования означи рекорден спад. Оценките за актуалната обстановка обаче останаха съвсем непроменени и остават към момента позитивни.

Значително утежняване бележи и бизнес климатът в строителството вследствие на много по-песимистични упования за идващите месеци. Оценките на актуалната обстановка също се утежниха, само че огромна част от строителните компании към момента са удовлетворени от настоящия си бизнес.

ТЕМА преди 17 минути 133 преди 28 минути 266 преди 42 минути 955
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР