Германски учени твърдят, че знаят как могат да пресекат пътя

...
Германски учени твърдят, че знаят как могат да пресекат пътя
Коментари Харесай

Германски учени твърдят, че знаят как да победят COVID-19

 Германски учени настояват, че знаят по какъв начин могат да пресекат пътя на вируса към човешките кафези. Това може да се окаже дълго чаканият пробив в битката против Ковид-19, пише Deutsche Welle.

Учени от университета в Тюбинген настояват, че са разкрили пътя за лечение на заболелите от Ковид-19. През последните месеци всички залагаха на имунизациите, само че един антивирусен медикамент би могъл да докара до сериозен пробив в битката против пандемията. След като такива лекарства съумяха да слагат под надзор ХИВ и Хепатит С, в този момент редица интернационалните екипи работят на високи обороти за разкриване на лекарство против Ковид-19.

Слабото място на ковид

Изследователите от Тюбинген настояват, че са намерили слабото място на ковид. С помощта на компютърен модел те са открили, че могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. Мишената, в която се прицелват, е един ензим, прочут като GK1. Чрез този ензим вирусът " принуждава “ човешките кафези да създават избрани субстанции и да ги " дават “ на вируса. А с тяхна помощ той бързо се развъжда и популяризира в тялото. Ако този ензим бъде деактивиран, коронавирусът просто няма да може да се развъжда в човешкия организъм. Д-р Андреас Дрегер от университета в Тюбинген твърди, че по този метод коронавирусът може да бъде тежко обиден, без да се нанасят провали на човешките кафези.

Дали това е дълго чаканият пробив в битката против Ковид-19? Д-р Бернхард Елингер от института " Фраунхофер “ счита, че достижението е чудесно, само че занапред би трябвало да се види дали компютърният модел работи и в действителността. Учените от Тюбинген са оптимисти и считат, че търсеният резултат може да се реализира благодарение на към този момент налични медикаменти - в листата с " претенденти “ влизат стотици към този момент сертифицирани субстанции.

" Най-рано в края на тази година "

Но всичко това лишава време. Защото откакто се разпознава вярното лекарство, занапред би трябвало да се извършат разнообразни проучвания и клинични проби. Според доктор Елингер, на сертифициран медикамент против Ковид-19 може да се разчита най-рано в края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР