Германски учени разкриха възрастта на необратимо стареене на човешкия мозък.

...
Германски учени разкриха възрастта на необратимо стареене на човешкия мозък.
Коментари Харесай

Разкриха възрастта на необратимото стареене на мозъка

Германски учени разкриха възрастта на необратимо стареене на човешкия мозък. Оказа се, че необратими промени настъпват след 60 години.

Експерти от Института по логика на психиката към университета в Хайделберг са открили, че човешките когнитивни качества не са свързани със скоростта на реакцията, която стартира да се забавя след 20 години, съгласно Nature Human Behavior.

Учените организираха онлайн тестване, на което участваха към 1,2 милиона души. Субектите трябваше да класифицират думите и изображенията, които се появяват на екрана, като натискат верния клавиш.

Изследователите стигнаха до заключението, че по-бавните отговори се дължат на това, че хората стават по-внимателни с възрастта. Освен това с течение на времето двигателните процеси се забавят.

Така умствените качества на човек не се утежняват до 60-годишна възраст. Тогава към този момент настъпват необратими промени в мозъка, така наречен дефинитивно стареене.

Австралийски учени по-рано споделиха, че добавките със селен могат да бъдат потребни за мозъците на възрастните хора, изключително тези с неврологични болести.

Източник: zdrave.to
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР