Германски следователи арестуваха 10 души при обиски в цялата страна

...
Германски следователи арестуваха 10 души при обиски в цялата страна
Коментари Харесай

Арестуваха 10 души в Германия заради мрежа за трафик на богати мигранти

Германски следователи арестуваха 10 души при обиски в цялата страна по съмнение, че са част от мрежа за трафик на богати мигранти от Китай и арабския свят, съобщи Агенция Франс Прес.
Прокурорите разпознават хипотетичните ръководители като двойка юристи, които таксували " богати жители на Китай и арабския свят " с сред 30 000 и 350 000 евро всеки, с цел да получат непрекъснато престояване в Германия.
Разрешенията за престояване са издавани от чиновници в четири области, в това число западните градове Керпен и Золинген, оповестяват прокурорите.
Сред арестуваните обвинени е и длъжностно лице, за което се твърди, че е получавало подкупи от мрежата.
Полицията проверява 38 обвинени членове на бандата за контрабанда, както и 147 души, за които се счита, че са били вкарани в страната.
Повече от 1000 полицейски чиновници са мобилизирани при претърсването на 101 парцела, в това число две юридически практики и районните служби, където са издавани позволения за престояване.
Германският министър на вътрешните работи Нанси Файзер съобщи, че подобен " висок напън " е нужен против незаконните банди.
Германия се бори за секване на трафикантите на хора, по-специално на тези, които експлоатират хора, бягащи от спорове в Близкия изток или Африка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР