Германски шофьор от Карлсруе вече е изминал почти 2 милиона

...
Германски шофьор от Карлсруе вече е изминал почти 2 милиона
Коментари Харесай

Шофьор навъртя почти 2 милиона километра с Tesla, сменя 13 мотора и 3 батерии

Германски водач от Карлсруе към този момент е минал съвсем 2 милиона километра със своята Tesla Model S. Той желае да потвърди, че е-мобилността е подобаваща за всекидневна приложимост.

Хансйорг Фон Геминген кара електрическа кола от екологични убеждения. 60-годишният немец е доста постоянно зад кормилото. Неговата Tesla Model S, създадена през 2013 година, към този момент е минала повече от 1,9 милиона километра. Купува колата втора употреба с изминати няколко десетки хиляди километра.

Средно германецът изминава към 600 километра дневно. Често по автомагистралата, само че рядко с повече от 120 км/ч. Не кара поради работата си, тъй като някогашният фермер има задоволително пари, с цел да не би трябвало в никакъв случай повече да работи. " Всъщност не върша нищо друго с изключение на да карам. Това е моето занимание ", споделя германецът, представен от 24 часа.

Първата батерия на Model S устоя 402 000 километра, втората 670 000, а третата 505 000. Сега неговата Tesla е минала 150 000 километра с четвъртата си батерия. Само 8 % от истинския обсег на тази батерия е изтъркан до момента, тъй че евентуално ще издържи още дълго време.

Оказва се, че слабото място на Model S не са батериите, а електрическите мотори. Фон Геминген е сменил до момента 13 електромотора. Въпреки че Tesla размени всички дефектни мотори гратис, германецът се оплаква, че от компанията в никакъв случай не разкриват какви проблеми са имали и към момента имат моторите на този модел.



Нов комплект гуми се инсталират на всеки 50 000 километра. Той не знае какъв брой му е коствало приключението до момента. Германецът получава гратис електричество посредством по този начин наречените Supercharger станции на американския производител, като един от първите клиенти на марката.

Следващата цел на Фон Геминген е да усъвършенства върха за най-дълъг пробег с една кола всички времена. Засега той се държи от към този момент умрелия американец Ърв Гордън. Той изминава общо 5,2 милиона километра със своето Volvo P1800.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР