Германски съд вкара за 9 години в затвора обвиняем за

...
Германски съд вкара за 9 години в затвора обвиняем за
Коментари Харесай

9 г. затвор за обвинен от Европейската прокуратура след арести у нас

Германски съд вкара за 9 години в пандиза обвинен за „ въртележка “ с Данък добавена стойност по скица с първокласни коли, разследвана от Европейската прокуратура. Част от арестите във връзка със случая бяха осъществени и в България.

Осъденият е един от десетимата обвинени участници в незаконна група, нанесли вреди да минимум 13 милиона евро. Името му не се загатва. Изтхъква се единствено, че той е получил присъдата си за укриване на налози и наркотрафик.

На 13 декември 2019 година той към този момент е бил наказан на 7 години и 10 месеца за наркотрафик с потребление на оръжие. Обвиненията в укриване на налози са повдигнати преди присъдата за контрабанда на дрога. По тази причина съдът в град Инголщад определил наказване от общо 9 години затвор по двете обвинявания.

Магистратите постановили също по този начин наказаният да бъде изпратен в клиника за лекуване на зависимости, защото той употребявал кокаин. Наредена е и конфискация на сумата от 973 825,84 евро.

На 20 октомври 20921 година Европейската прокуратура арестува 10 души при едновременна интервенция в Германия, Италия и България. Цялата група е обвинена в скица с Данък добавена стойност, включваща препродажба на първокласни коли в разнообразни страни от Европейски Съюз. Трима от групата са свързани с Ндрангета – мафията в италианс8ката област Калабрия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР