Германски съд реши, че махмурлукът е болест, предаде Би Би

...
Германски съд реши, че махмурлукът е болест, предаде Би Би
Коментари Харесай

Махмурлукът е болест, реши германски съд

Германски съд реши, че махмурлукът е " болест ", съобщи Би Би Си. Срещу компания, производител на напитка срещу махмурлук, бе заведено дело в съд във Франкфурт, откакто тя бе упрекната в противозаконни изказвания за продуктите си.
Според съда заболяванията включват даже и слаби или краткотрайни промени в естественото положение на тялото. Хранителни артикули и питиета не може да бъдат рекламирани като способни да предотвратяват или лекуват заболявания, се прибавя в решението.

" Информацията за хранителен артикул не може да приписва каквито и да е свойства за попречване, третирани или лечение на човешки заболявания или да основава усещане за сходно свойство ", се показва още в решението на висшия районен съд, съгласно което " под болест би трябвало да се схващат даже и слаби или краткотрайни нарушавания в естественото положение или естествената активност на тялото ".

Това включва отмалялост, гадене или главоболие, постоянно свързвани с махмурлука, които компанията, неназована в решението, твърди, че нейните артикули може да лекуват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР