Германски съд постанови днес затварянето на хотел в центъра на

...
Германски съд постанови днес затварянето на хотел в центъра на
Коментари Харесай

Затварят попупярен хотел в Берлин, свързан със Северна Корея

Германски съд постанови през днешния ден затварянето на хотел в центъра на Берлин поради хипотетични връзки със Северна Корея, съобщи Франс прес.

" Сити хостел " се намира на няколко директни от главните туристически обекти в немската столица, измежду които Бранденбургската врата и някогашния пропускателен пункт от времето на разделения Берлин - Чекпойнт Чарли. Хотелът има към 100 стаи, а най-евтините разновидности за нощувка в него от време на време са 17 евро. Това е най-изгодната оферта в хотел в центъра на Берлин. Ето за какво той притегля доста туристи, а мненията за него в интернет са по-скоро позитивни.

" Сити хостел " обаче има една специфичност, за която малко на брой от неговите посетители знаят. Пететажната постройка, в която се обитава, принадлежи на Северна Корея. Тя е притежател от 60-те години на предишния век. Хотелът също така е залепен за посолството на Пхенян в Берлин.

По времето на Източна Германия в импозантната постройка с повърхност 6000 квадратни метра са живеели фамилиите на севернокорейски дипломати. След рухването на Берлинската стена и немското обединяване посолството е почнало да отдава чартърен някои елементи на комплекса и някои паркоместа.

От 2004 година един от наемателите почнал да устройва в постройката хотел в подмяна на наем от към 38 000 евро месечно на севернокорейския режим. Именно тези постоянни заплащания породиха проблем и накараха локалните управляващи, подкрепяни и от държавното управление на Ангела Меркел, да изискат през 2017 година прекъсване на активността на хотела. Германското държавно управление посочи тогава, че представителствата на Северна Корея зад граница би трябвало да се лимитират до дипломатически и консулски действия. То се базира на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2016 година, която не разрешава на Северна Корея да употребява посолствата си за други цели, с изключение на дипломатическите. Така де факто се лимитира фрапантно достъпа на севернокорейския режим до непознати валути в миг, в който Пхенян употребява дипломатическата си мрежа, с цел да се снабди със мощни валути като $ или евро чрез търговски действия и трафик.

Така се стигна и до днешното правосъдно решение, с което се изисква затваряне на хотела. Компанията EGI Gmbh, която управлява обекта, обаче от своя страна апелира правосъдното решение. Фирмата е дейна главно в Турция, където има други обекти. Днес неин юрист съобщи, че договорът за наемане на постройката в Берлин не може да бъде разтрогнат и че компанията е престанала да заплаща на Северна Корея месечните наеми от 2017 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР