Германски съд обяви, че бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон може

...
Германски съд обяви, че бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон може
Коментари Харесай

Германски съд: Пучдемон да бъде освободен под съдебен надзор

Германски съд разгласи, че някогашният каталунски водач Карлес Пучдемон може да бъде освободен под правосъден контрол при избрани условия и счита, че възможна екстрадиция в Испания може да се реализира единствено с претекст корист с държавни средства, а не протест, както упорства Мадрид, съобщи Франс прес.
 

Пучдемон беше задържан на влизане в Германия предишния месец по силата на издадена от испанските управляващи заповед за задържането му, напомня Ройтерс.
 
Компетентният съд в провинция Шлезвиг-Холщайн дефинира гаранция от 75 000 евро за освобождението на Пучдемон. Съдът означи, че обвиняването в протест, повдигнато против него в Испания, не е престъпно закононарушение в Германия, а съставният елемент " принуждение ", който би оправдал обвиняване в държавна измяна, също липсва. Процедурата за решение дали да бъде екстрадиран по обвиняванията в корупция обаче ще продължи, съобщи съдът.

 
Единствено обвиняванията за корист с държавни средства по отношение на организирането на референдума за самостоятелност на Каталуния през октомври могат да съставляват претекст за изгонването на Пучдемон в Испания, само че те сами по себе си не оправдават оставането му в ареста, акцентира съдът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР