Германски работници участват в масови протести срещу големи съкращения в

...
Германски работници участват в масови протести срещу големи съкращения в
Коментари Харесай

Работници в ключов индустриален сектор в Германия на протест

Германски служащи вземат участие в всеобщи митинги против огромни съкращения в основен за страната промишлен бранш, осведоми ДПА.

Служители на колоса " Сименс " засегнаха трафика в Берлин с огромна колона от коли по време на митинг против проекти на компанията да редуцира 6 900 души .

Организаторите на митинга чакат към 2 500 служащи на " Сименс " да изразят недоволството си против съкращенията пред годишна среща в Берлин сред представители на синдикатите и управлението на компанията. Около 200 коли на протестиращите блокират трафика в немската столица, където компанията редуцира 870 души. Според управляващите в Берлин в колоната от протестиращи има близо 100 автомобила.

Съкращенията в " Сименс " са част от огромно преструктуриране на бизнеса.

Отделно 8000 служащи организират проява против проект за съкращения на производителя на стомана " Тюсенкруп ".

Лидерите на синдиката към " Тюсенкруп " приканиха членовете си да излязат на митинг против предлагането на компанията да редуцира 2 000 служащи от 27 000 във връзка със запланувано обединяване с индийската компания " Тата ".

Синдикатът IG Metall чака към 8 000 служащи да излязат на митинг пред заводите на компанията в Западна Германия. В същото време " Тюсенкруп " ще даде конференция, на която ще разкрие последния си отчет за финансите на компанията в централата си в Есен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР