Германски неонацист беше осъден на доживотна присъда за убийството на

...
Германски неонацист беше осъден на доживотна присъда за убийството на
Коментари Харесай

Неонацист беше осъден до живот в Германия за убийство на политик

Германски неонацист беше наказан на доживотна присъда за убийството на политика, подкрепящ бежанците Валтер Любке, съобщи DW. Убийството му се счита за първото нападение от страна на извънредно десен екстремист в Германия от края на Втората международна война насам.

Съдът във Франкфурт реши, че 47-годишният Стефан Ернст е отговорен за ликвидиране посредством прострелване на Любке, член на ръководещата партия на Ангела Меркел Християн-демократическия съюз. Любке бе открит мъртъв на терасата на своя дом, покрай града Касел в централна Германия през юни 2019 година

Прокуратурата реализира мечтаната присъда от пожизнен затвор без опция за облекчение, съгласно която претекстовете на килъра са били „ расизъм и ксенофобия “.

Ернст е имал връзки с неонацистки организации, както и дълго престъпно досие, в това число и опит да бомбардира дом за приютяване на бежанци през 1993 година

Любке беше неприкрит покровител на концепцията на Меркел за приемане на близо 1 млн. бежанци през 2015 година и беше получил няколко смъртни закани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР