Германски милиардер, който изчезна при мистериозни обстоятелства под емблематичния връх

...
Германски милиардер, който изчезна при мистериозни обстоятелства под емблематичния връх
Коментари Харесай

Милиардер инсценира смъртта си, за да избяга при любовница си /снимки/

Германски милиардер, който изчезна при мистериозни условия под емблематичния връх Матерхорн в Швейцария преди шест години, е обвинен, че живее с съветска държанка в Москва, твърди следствие.
Германо-американският търговец на дребно Карл-Ериван Хауб, тогава 58-годишен, тренира за съревнование по ски алпинизъм, когато изчезва през април 2018г. в Цермат, Швейцария. Бизнесменът милиардер е забелязан за последно да се изкачва в планината с въжен превоз една заран самичък. Това е нещо, което треньорът му споделя, че е необичайно за човек, който нормално е доста умишлен за сигурността и е добре квалифициран. Той в никакъв случай не се е върнал в хотела си. Екипи от алпийски спасители претърсват региона, само че тялото му по този начин и не е намерено. Хауб е разгласен за мъртъв от съд в Кьолн три години по-късно, оставяйки брачна половинка, две деца и компания от към 75 000 чиновници.
Голямо следствие, водено от немския ефирен оператор RTL, обаче твърди, че е разпознало Хауб в Москва. Смятат, че магнатът е там с доста по-млада държанка на име Вероника Ермилова. По-малкият му брат, Кристиан, пое контрола върху компанията Tengelmann Group след изгубването на брат си. Сега той е обект на следствие от прокуратурата в Кьолн по съмнение, че е давал погрешни показания под клетва.
Твърди се, че комерсиалният магнат е звънял на телефона на Ермилова 13 пъти през трите дни, преди той да изчезне през 2018г. Едното позвъняване продължава повече от час, което води до съмнения, че е възнамерявал да фалшифицира гибелта си благодарение на Москва и Ермилова.

Коя е Вероника Ермилова? 
Разследването открива, че 44-годишната Ермилова е управлявала „ незабележима “ организация за събития в Санкт Петербург, която провежда екскурзии за каране на ски, туризъм и катерене за фенове навън, само че тя също е обвинена, че е обвързвана с съветската работа за сигурност ФСБ. Сега написа в LinkedIn, че тя е маркетинг шеф в Russian Event, компания за туристически преживявания. Разследващите допуснаха, че тя „ може да работи за съветската вътрешна загадка работа ФСБ “, само че подчертаха, че това „ не може да бъде потвърдено “. „ Това, което може да се потвърди обаче, е, че тя постоянно е на едни и същи места едновременно с Карл-Ериван Хауб “, се споделя в отчета. „ През юли 2008 година и двамата бяха в Москва и Сочи в границите на няколко дни… През май 2009г. и двамата пътуват в един и същи нощен трен от Москва за Санкт Петербург, в обособени купета. Пътуванията са резервирани едновременно и от едно и също лице.
„ Известно е, че Карл-Ериван Хауб е правил бизнес със съмнителни хора в съветската стопанска система “, твърди тя. „ Нашето съмнение е, че бизнес с Русия или с съветски бизнес сътрудници може да са вкарали Карл-Ериван в неволя на Запад. “ Разследващият публицист споделя: „ Сигурен съм, че не беше случай на ски, а инсценирано бягство. “ Точният способ, употребен от Хауб за осъществяване на хипотетичното му бягство, не е прочут. Някои считат, че той е карал ски през Алпите и се е спуснал в Италия, само че няма диря от местонахождението му, откакто потегля на солови ски обиколки през април 2018г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР