Германски милиардер е заподозрян, че е инсценирал собствената си смърт

...
Германски милиардер е заподозрян, че е инсценирал собствената си смърт
Коментари Харесай

Германски милиардер инсценира смъртта си и избяга в Москва при младата си любовница

Германски милиардер е обвинен, че е инсценирал личната си гибел по време на ски в Алпите, след което е избягал в съветската столица Москва при своята държанка, 20 години по-млада от него, съобщи NEXTA.

 

Според следствие на немската телевизия RTL милиардерът Карл-Ериван Хауб може би още е жив, тъй като биометричен разбор на фрагменти, снимани от охранителни камери в Русия, удостоверява до 90% възможност неговата идентичност.

 

Всичко стартира през април 2018 година, когато Хауб, тогава на 58 години, изчезва в Алпите. Дни наред продължава неговото търсене, само че от богаташа няма и диря, а избавителната интервенция е прекратена. Три години по-късно съдът в Германия публично го афишира за мъртъв, защото не са открити доказателства в противното.

 

Нови доказателства обаче допускат, че някогашният началник на Tengelmann Group не е мъртъв, а живее в Москва. Израелско-американска компания е анализирала настоящи фотоси от камери за видеонаблюдение в Москва, на които има голямо съвпадане с външния тип на родения в Съединени американски щати немски предприемач. Прокуратурата в Кьолн е почнала следствие по случая.

 

Братът на Карл-Ериван Хауб – Кристиан, който наследява позицията му в компанията след неговото изгубване, е обвинен в лъжесвидетелстване. Има подозрения, че членове на фамилията на Хауб са знаели за неговите планове, само че са излъгали проверяващите органи.

А за какво милиардерът е избягал в Русия? Според медиите аргументите са две. Едната е, че е правил бизнес с Русия и въпросните покупко-продажби са сложили компанията в неизгодна позиция в западния свят. Другата причина е любовна. Карл-Ериван Хауб, чието положение е оценено на 6,4 милиарда $ преди изгубването му, е имал държанка в Москва: Вероника Ермилова. В дните преди изгубването си предприемачът е разговарял 13 пъти с нея. Твърди се, че Ермилова е била обвързвана с съветските служби, и по-специално с ФСБ. Твърди се, че Хауб, който през годините е имал доста покупко-продажби с съветски компании, е получил съветски паспорт. 

 

Карл-Ериван Хауб при изгубването си оставя брачна половинка, две деца и компания с близо 75 000 чиновници. Неговата държанка Ермилова е описвана като „ енигматична красива дама с тъмна коса и ослепителна усмивка “. Двамата са били дружно с Сочи, Баку и Москва в годините преди изгубването на милиардера. Няма изясненост каква е връзката на съветските спецслужби със случая, в случай че изобщо има такава.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР