Германски лекари от клиниката "Шарите", които лекуват руския опозиционер Алексей

...
Германски лекари от клиниката "Шарите", които лекуват руския опозиционер Алексей
Коментари Харесай

Медия откри БГ следа в случая Навални

Германски лекари от клиниката "Шарите ", които лекуват съветския опозиционер Алексей Навални, откриха контакт с българските медици, лекували предприемача Емилиян Гебрев, токсичен в България през 2015 година, пишат "Инсайдър ", "Шпигел " и "Белингкат ", осведоми съветският ежедневник "РБК ".

Според цитираните издания договарянията сред немските и българските медици демонстрират, че специалистите от "Шарите " виждат подобие сред двата случая.

Експерти, представени от "Шпигел ", считат, че Навални е изпитал въздействието на същото вещество от групата на органофосфатите, с което е бил токсичен Гебрев. "Към тях спадат разнообразни инсектициди и невропарализатори като зарина и препарата "Новичок " ", се споделя в материала.

На 24 август немските лекари обявиха, че клиничните данни от прегледа на Навални приказват за отравяне. Медиците прецизираха, че може би става дума за дейна съставна част на някакъв инхибитор на холинестеразата. Конкретното вещество към този момент не е несъмнено.

Емилиян Гебрев и синът му Христо се почувстваха зле в Софияв края на април 2015 година Гебрев изпадна в кома. Според представени в медиите специалисти от университета в Хелзинки двамата може да са били отровени с "Новичок ". След месец здравословното положение на предприемача стартира да се усъвършенства, само че през май 2015 година се наложи той още веднъж да бъде лекуван в болница, припомня "РБК, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР