Германски и френски лидери осъдиха днес предполагаемите военни престъпления и

...
Германски и френски лидери осъдиха днес предполагаемите военни престъпления и
Коментари Харесай

Германската външна министърка Аналена Бербок: Русия трябва да плати за своите военни престъпления в Буча

Германски и френски водачи осъдиха през днешния ден хипотетичните военни закононарушения и убийства на цивилни, осъществени от съветските войски в украински градове, измежду които е Буча, покрай Киев. Германският канцлер Олаф Шолц изрази своя потрес от " ужасяващите фрагменти, достигнали до нас от Украйна този уикенд ".

" Десетки убити цивилни са били открити в Буча... Улици, осеяни с трупове. Тела, заровени в спонтанни условия. Говори се за дами, деца и остарели хора измежду жертвите ", сподели той.

Шолц настоя да се даде достъп на интернационалните организации като Червения кръст до засегнатите региони, с цел да се направи без значение документиране на осъществените по думите му зверства. Канцлерът прикани Русия най-накрая да се съгласи на преустановяване на огъня и да спре тази " ужасна, безсмислена и неоправдана война ".

Германската външна министърка Аналена Бербок сподели, че Русия би трябвало да заплати за своите " военни закононарушения " в Буча под формата на по-сурови наказания, и осъди " необузданото принуждение " на Владимир Путин.

" Кадрите от Буча са непоносими, необузданото принуждение на Путин изтребва почтени фамилии и не познава граници ", написа тя в Туитър.

Die Bilder aus sind unerträglich. Putins hemmungslose Gewalt löscht unschuldige Familien aus und kennt keine Grenzen. 1/2
— Außenministerin Annalena Baerbock (@ABaerbock)

" На виновните за тези военни закононарушения би трябвало да бъде потърсен доклад. Ние ще затегнем глобите против Русия и ще помогнем още повече на Украйна да се пази ", сподели Бербок.

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан осъди " по най-решителен метод " осъщественото от съветските окупатори. Той съобщи, че Франция ще работи с украинските управляващи и Международния углавен съд, " с цел да подсигурява, че тези действия няма да останат ненаказани и че виновните ще бъдат пратени на съд и наказани ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР