Германски гражданин от руски произход призна днес, че е извършил

...
Германски гражданин от руски произход призна днес, че е извършил
Коментари Харесай

Мъж призна атаката срещу автобуса с отбора на Борусия“

Германски жител от съветски генезис призна през днешния ден, че е направил бомбеното нахлуване против рейса на „ Борусия “ (Дортмунд) в опит да завоюва на фондовия пазар, съобщи Агенция Франс Прес.

Дълбоко скърбя за дейностите си, съобщи Сергей В. (28 г.) пред съд в Дортмунд, като в изказването си той уточни, че не желал да нарани никого.

Трите гърмежа на 11 април предходната година счупиха прозореца на рейса, като при случая бе счупена китката на испанския футболист Марк Бартра.

Прокуратурата заяви, че всяка от трите осколочни бомби съдържала до кг примес от перхидрол (диводороден пероксид) и към 65 болта с величина на цигара, един от който се забил в облегалката на главата на Бартра.

Сергей В., който по специалност е електротехник, бе арестуван 10 дни след нападението, като бе упрекнат за опит на убийството на 28 души, както и за активиране на избухливо устройство и нанасяне на телесна вреда. Той отдалечено взривил бомбите, скрити в жив плет, до момента в който тимът напускал хотела за мач от Шампионската лига.

Според прокуратурата Сергей В. желал да завоюва от срутва на акциите на клуба, защото преди този момент купил варианти, с които залагал на поевтиняването им. Ако в действителност акциите на „ Борусия “ се бяха сринали, той щеше да завоюва 500 000 евро. Това не станало и той ги продал ден след офанзивата, като облагата му била едвам 5900 евро.

Сергей В. бил отседнал в същия хотел, като футболния тим, като имал аспект към мястото, където били заложени бомбите. Той може да получи пожизнен затвор, в случай че бъде приет за отговорен, само че може да излезе след 15 години под гаранция, каквато е практиката в Германия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР